Mikkel i Natur & Miljø

I denne måned, september, udkom Danmarks Naturfredningsforenings magasin Natur & Miljø med et stort interview med fotograf Mikkel Jezequel her fra Alopex Media.

Mikkel fortæller, om den store betydning naturen har haft for ham lige siden, han var barn, og hvorfor han har viet sit voksenliv til at give naturen en stemme ved at fortælle de fantastiske historier herudefra med kameraet.

Krondyrene brøler, fototasken er pakket!

Det er blevet september, og krondyrenes brunst er for alvor begyndt. Fotograf Mikkel Jezequel har fulgt de vilde krondyr i de midt – og vestjyske plantager gennem flere år.

At fotografere krondyr i det fri er en stor udfordring. Dyrene går på store arealer, de aldeles sky, og lysforholdene kan være vanskelige.

Målet er at vise de store pattedyr i deres naturlige miljø og med deres naturlige adfærd. Brunsttiden er særlig velegnet til dette, da krondyrene her samles i store flokke, blandet på køn, og er særdeles aktive. Hjortene brøler og søler sig og forsøger at holde styr på hinderne.

Også i år! Den store fototaske er pakket, og fotografen tilbringer i disse dage de fleste morgener og aftener i de vestjyske skove.

 

 

 

Heden blomstrer

Lyngen har blomstret ualmindeligt flot i år! Der har ikke været de store angreb fra lyngens bladbille, og den meget regn har gjort, at heden har stået i et utroligt smukt lilla skær så langt øjet rakte.

Vores tid i august har derfor været brugt meget på heden, hvor vi har  taget nye landskabsbilleder til vores webshop og arkiv samt arbejdet på en artikel om netop heden som naturtype.

Ny natur i Sparekassen Thy: Det handler om det lokale

I august 2019 åbnede Sparekassen Thy i nye lokaler i Ulfborg, og det gav anledning til nyt på væggene. Valget faldt på lærredsprint med motiver herfra Alopex Media.

Sparekassen kendte vores billeder fra en udstilling i deres tidligere lokaler, og de valgte at gøre motiverne permanente i flytningen.

Ole Steffensen, afdelingsdirektør i Sparekassen Thy Ulfborg, fortæller om valget af billeder, at for dem handler det om det lokale.
Det var vigtigt at handle med et lokalt firma og samtidig få motiver på væggene, der afspejlede en værdi i det lokale nærmiljø – og her var det oplagt med naturbilleder, da naturen jo om noget karakteriserer et område.

Det er medarbejderne selv, der har valgt motiverne til sparekassens lokaler.