Naturen indtager Ringkøbing Rådhus (fuglemotiver af Mikkel Jezequel)

(Foto: Switzer Indretning)

Der er kommet ny “udsigt” i byrådssalen på Ringkøbing Rådhus med fuglemotiver taget af fotograf Mikkel Jezequel her fra Alopex Media!

Ringkøbing Rådhus ligger utroligt flot lige ned til Ringkøbing Fjord, men de sidste 50 år er der ikke sket meget i indretningen.

Derfor hyrede man indretningsarkitekt Tina Switzer fra Switzer Indretning til at friske stedet op.

Hun satte fokus på at få lyset ledt bedre gennem bygningen. Derfor blev der sat tre store ruder i den væg, der adskiller byrådssalen og rådhushallen.
For at man ikke skulle kunne kigge ind gennem ruderne, blev der printet tre af Mikkel Jezequels lokale fuglemotiver på folie og sat op på ruden.

Valget af naturbilleder med fugle var nærliggende. Det harmonerer med Ringkøbing-Skjern Kommunes brand som Naturens Rige og passer godt ind på rådhuset, der ligger med udsigt til det fine fugleliv ved fjorden til hverdag.

Sådan så det ud før i rådhushallen: En massiv, hvid væg ind til byrådssalen på første sal. (Foto: Switzer Indretning)

Sådan ser det ud nu: De tre ruder leder lyset fra vinduerne i byrådsalen videre ud i rådhushallen.(Foto: Switzer Indretning)

Og sådan ser det ud på den anden side, nemlig inde fra selve byrådssalen. (Foto: Switzer Indretning)

Se video: Vandstæren, en spændende vintergæst i den danske natur

Det er vinter og en smule stille ude i naturen. Men noget af dét, man faktisk kun kan opleve her om vinteren, er vandstærens besøg i de danske vandløb.

Vandstæren er en meget speciel fugl. Af bygning ligner den en “almindelig” havefugl, men den holder til ved vandet, hvor den dykker efter sin mad. Vandstæren er meget fascinerende at opleve derude i den danske vinternatur.

Vi har produceret denne lille video, hvor du kommer helt tæt på fuglen.

Vandstæren

Artikel om helårs-græsning i Natur & Miljø

I november udkom Danmarks Naturfredningsforenings magasin Natur & Miljø med en artikel om Peder Størup og hans spændende og nye erfaringer med helårsgræssende heste uden brug af tilskudsfoder.

Artiklen er af Kamilla Husted Bendtsen og fotos af Mikkel Jezequel, og featuren er en del af vores serie “Naturen kommer igen”, hvor vi besøger forskellige naturgenopretningsprojekter for at se, hvad der sker, når man forsøger at genskabe naturen: Lykkes det?

Hos Peder Størup er resultaterne herligt positive. Hans heste græsser, tramper stier, laver møgdynger – og hærger i naturen, og det har resulteret i en utrolig artsrig natur på hans arealer.

Læs artiklen i magasinet gratis på nettet her 
(side 46)

Veloverstået landskabs-kursus

Den 10. – 11. oktober 2020 løb vores fotokursus “Bliv en mester i lækre landskaber” af stablen i Vedersø Klit på den jyske vestkyst med fotograf Mikkel Jezequel som underviser.

12 engagerede deltagere brugte weekenden på at lære landskabsfotografiets teknikker at kende – og på at  prøve dem af i praksis ude i noget af Danmarks smukkeste natur.

Der var nørderi og hygge på programmet

En fantastisk stemning og energi under hele kurset.
Det var dejligt at opleve som arrangør.