Læs: Klitplantagens forunderlige flora: Artikel i Magasinet VESTKYSTEN

Nyeste udgave af Magasinet VESTKYSTEN er nu på gaden og på nettet.

Denne gang fortæller vi gennem artikel og fotos om den helt særlige, vestjyske flora, der trives i klitplantager og på klitheden.

Vi har fået lov at følge de fagkyndige i Botanikgruppen Husby en dag, hvor vi oplevede mange af deres egne plantefavoritter.

Læs med og lær mere om det spændende planteliv – måske du selv skal ud og opleve det?

Find artiklen lige her.
Det er gratis at læse.

 

Ny fortælling i Natur & Miljø: Strandtudsen kommer igen

I juni udkom nyeste nummer af Natur & Miljø, medlemsmagasinet for Danmarks Naturfredningsforening. Denne gang havde vi en artikel med fotos med om et spændende projekt hos Zoologisk Have.

Padder har det generelt svært i Danmark, og Zoologisk Have gør en stor indsats for at genskabe levesteder for forskellige tudser og frøer forskellige steder i landet og genudsætte den oprindelige bestand derude.

Vi fik lov at følge strandtudsen fra Refsvindinge på Fyn og fortæller i magasinet om, hvordan zoo yngler på tudser fra den oprindelige fynske bestand og hvert forår sætter de nye haletudser ud i de genoprettede områder med nye vandhuller. Håbet er, at der igen kommer en naturlig og bæredygtig bestand.

 

Ny video: Præsentation af naturnationalpark Stråsø

Den 22. april løftede regeringen sløret for placeringen af tre nye naturnationalparker i Danmark.

En af naturnationalparkerne kommer til at ligge i Stråsø i Vestjylland, hvor vi bor i Alopex Media. Vi har ofte arbejdet i området og kender det særdeles godt. Vi ser store naturværdier i Stråsø og synes, det bliver utroligt spændende at følge udviklingen af naturnationalparken.

Derfor markerede vi udnævnelsen af området med at producere en lille 3-minutters video, der er en lille præsentation af Stråsø – en af Danmarks kommende naturnationalparker.

Se den gratis her og lær området bedre at kende!

Planen er, at Danmark skal have 15 nye naturnationalparker, og med de tre nye stednavne er i alt fem af parkerne endeligt placeret. Det er:
Fussing Sø ved Randers
Gribskov i Nordsjælland
Tranum i Nordjylland
Almindingen på Bornholm
Stråsø i Vestjylland

 

Ny artikel i Natur& Miljø: Nu blomstrer den gamle havbund

Den nye forårsudgave af magasinet Natur & Miljø er netop udkommet!
Denne gang med vores artikel og billeder om Helnæs Made og Bobakkerne på Helnæs ved Fyn.

Helnæs Made er tidligere havbund, som man har inddæmmet og brug til landbrugsjord. Også det specielle og kuperede område Bobakkerne på Helnæs har været inddraget til landbrug trods sin meget næringsfattige jord.

De seneste 25 år har man arbejdet på at genoprette naturen i området, og resultaterne er gode.
Historien er en del af vores serie: “Naturen kommer igen”, der besøger naturgenopretningsprojekter og undersøger, hvad der sker, når man giver naturen plads og betingelser for at være: Kommer naturen så igen?

På Helnæs Made og i Bobakkerne ser svaret ud til at være et Ja!

Læs hele artiklen direkte i magasinet gratis lige her.