Natur på væggen i “Naturens Rige”

Botilbuddet Grønbjerghjemmet i Grønbjerg i Vestjylland har fået nye billeder på væggen her fra vores webshop Naturbilledertildinbolig.dk med fotos af Mikkel Jézéquel.

– Naturen må komme ind til dem, der ikke selv kan komme ud i naturen, lød begrundelsen blandt andet for valget af netop naturbilleder. 

Nu er billederne kommet op, og de er blevet vel modtaget.

“Billederne giver anledning til samtale med beboerne, vi går hen og kigger på dem sammen. Vi spørger måske, om de kan huske en tur, de selv har oplevet ved vandet, og billederne bringer minder frem og skaber i det hele taget en god stemning. Så vi er rigtig glade for dem – både beboere og personale,” fortæller daglig leder af Grønbjerghjemmet Lene Bach.  

Hun fortæller om baggrunden for valget af billederne:

“Vi fik nogle midler i 2021 til gode oplevelser efter en tid præget af corona. Vores beboere er dog meget plejekrævende og ikke i stand til at tage ud og få oplevelser.” 

Hun og medarbejderne lagde hovederne i blød for at finde en løsning, der kunne give gode oplevelser indendørs og samtidig en god stemning. 

“Vi ligger i Ringkøbing-Skjern Kommune, som er “Naturens Rige”, så det var nærliggende at vælge naturbilleder her til vores botilbud. Vi overvejede en stort fototapet, men det bliver man meget bundet af. Det sidder fast samme sted. De enkelte billeder her, kan man flytte rundt på og skifte ud,” siger Lene Bach.

På Grønbjerghjemmet valgte man billeder ud fra devisen, at det skulle være varme og hyggelig motiver, og man valgte motiver i tre kategorier: Heden, vandet og skoven. Billederne hænger nu efter tema på det vestjyske bosted. 

Herunder kan du se enkelte udvalgte billeder, som nu hænger på Grønbjerghjemmet.

Det er blandt andet dette motiv fra Bovbjerg, der nu lyser op på gangen på bostedet.

Fotograf Mikkel Jézéquel er super glad for den gode modtagelse, hans billeder har fået.

Her er det motiver fra Vesterhavet med klitlandskab og strand.

Et af motiverne under temaet “Skov” med solopgang mellem træernes grene en diset sommermorgen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.