Ny fortælling i Natur & Miljø: Strandtudsen kommer igen

I juni udkom nyeste nummer af Natur & Miljø, medlemsmagasinet for Danmarks Naturfredningsforening. Denne gang havde vi en artikel med fotos med om et spændende projekt hos Zoologisk Have.

Padder har det generelt svært i Danmark, og Zoologisk Have gør en stor indsats for at genskabe levesteder for forskellige tudser og frøer forskellige steder i landet og genudsætte den oprindelige bestand derude.

Vi fik lov at følge strandtudsen fra Refsvindinge på Fyn og fortæller i magasinet om, hvordan zoo yngler på tudser fra den oprindelige fynske bestand og hvert forår sætter de nye haletudser ud i de genoprettede områder med nye vandhuller. Håbet er, at der igen kommer en naturlig og bæredygtig bestand.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.